Projekt technologiczny powinien być pierwszym etapem inwestycji jaką jest lokal gastronomiczny, ponieważ stanowi on podstawę do prawidłowego funkcjonowania całego zakładu. Jest także niezbędnym elementem do zatwierdzenia inwestycji przez Sanepid.
W przypadku kiedy nasz klient nie posiada projektu, możliwa jest wizyta naszego przedstawiciela w budowanym lub adaptowanym obiekcie, w celu zdjęcia dokładnych wymiarów pomieszczeń i wykonania projektu na tej bazie.
Projekty wykonywane przez nasz biuro uwzględniają:
  • wymogi Sanepidu,
  • przepisy bezpieczeństwa i higieny pracy (BHP).
Dysponujemy kompletną biblioteką komputerową oferowanych urządzeń, co pozwala na szybkie i niekłopotliwe dokonywanie korekt w projektach lub przedstawienie kilku alternatywnych rozwiązań danej restauracji do akceptacji przez inwestora.
Dysponujemy również gotowymi aranżacjami ciągów wydawczych, których rodzaje, kolorystyka i układ poszczególnych urządzeń neutralnych, chłodniczych i grzewczych zarówno na froncie, jak i w tylnej części strefy, ze względu na modułową konstrukcję segmentów można dobrać indywidualnie do każdego typy sali konsumpcyjnej.
Należy jednak pamiętać, że projekt technologiczny to nie tylko niepotrzebny „wymysł” Sanepidu. Dobrze i funkcjonalnie zaprojektowany zakład zapewnia maksymalizację możliwości produkcyjnych, a przez to zwiększa szanse na ekonomiczne powodzenie naszej inwestycji!